Πολύ… καλό για το τίποτα!



Ικανοποιητική εικόνα παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» αλλά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό με γκολ του Ομάρ από το 8′. Ο Δικέφαλος στάθηκε καλά, είχε την κατοχή της μπάλας (48%-52%) αλλά δε δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες (12-1 τελικές), ενώ όταν γινόταν επικίνδυνος ανακόπτονταν από τις λανθασμένες υποδείξεις του βοηθού Τουμπακάρη…

Χωρίς καμιά διαφοροποίηση, σε σχέση με τα όσα δοκίμαζε μέσα στη βδομάδα και σας είχε ενημερώσει σχετικά το INPAOK (δείτε ΕΔΩ), ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ίγκορ Τούντορ σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηϊσαϊας και Τζαβέλλας στην άμυνα, Τζιόλης και Τσίμιροτ ήταν τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους σε θέση επιτελικού ο Μπερμπάτοφ, ενώ στην επίθεση, στα άκρα ήταν οι Μακ και Πέλκας και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Ίδιος ήταν το σύστημα και για τον Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα ο οποίος προτίμησε τον Μποτία στο κέντρο άμυνας, ενώ είχε τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης, πίσω του τον Φορτούνη και άκρα τους Ντουρμάζ και Πάρντο.
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν σχεδόν με ίδιους προσανατολισμούς μέσα στο γήπεδο, έχοντας ψηλά την άμυνα τους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παίζεται μέσα σε λίγα μέτρα στο χώρο του κέντρου και τους παίκτες να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη.
Ο Ολυμπιακός πάντως στάθηκε τυχερός καθώς στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια και την πρώτη τελική προσπάθεια βρήκε δίχτυα. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Ομάρ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0, βάζοντας δύσκολα στον ΠΑΟΚ.
Το παιχνίδι του Δικεφάλου ήταν μονοδιάστατο καθώς για κάποιο λόγο έπαιζε μόνο από τα δεξιά, χωρίς τον Μακ (που έπαιζε αριστερά) να έχει συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Πρώτη φορά απειλητικός έγινε στο 26′ όταν ο Μποτία πρόλαβε τον Κλάους μέσα στη μικρή περιοχή, μετά από σέντρα του Κίτσιου, σε ένα ματς ισορροπημένο, με την κατοχή να είναι στο 50%-50% στο πρώτο ημίχρονο.
Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε καλά την μπάλα όταν την είχε στην κατοχή του αλλά δεν έφτασε στη μεγάλη ευκαιρία, όπως και ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι έφτανε σχετικά εύκολα μέχρι έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Έτσι, μέχρι τη λήξη του 45λεπτου δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση στο σκορ.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι καλή κατοχή της μπάλας, η οποία όμως γύριζε χωρίς να φτάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Μακ εξακολουθούσε να μην τροφοδοτούνταν από τους συμπαίκτες του, έτσι ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι κυρίως από τον άξονα.
Στο 63′, ο Τούντορ πέρασε τον Γκολάσα στη θέση του Αθανασιάδη, προσπαθώντας να “γεμίσει” το κέντρο και βοηθήσει το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας αλλά τα πλάνα του άλλαξαν γρήγορα καθώς στο 66′ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Τζαβέλλας. Έτσι, έβαλε τον Σκόνδρα, αντί του Πέλκα, τον πέρασε αριστερό μπακ και μετέτρεψε το σύστημα του σε 4-4-1 με τον Μπερμπάτοφ στην κορυφή.
Τα αριθμητικά δεδομένα ήρθαν ξανά στα ίσια στο 70′ όταν αποβλήθηκε και ο Ζντιέλαρ, αφήνοντας και τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες. Έτσι, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ είχε την κυκλοφορία και όποτε… χρειαζόταν ανακόπτονταν από τον 2ο βοηθό (Τουμπακάρης) ο οποίος υπέδειξε τουλάχιστον 2 φορές λάθος οφσάιντ σε επικίνδυνες επιθέσεις του Δικεφάλου στο 2ο ημίχρονο.
Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κάνει αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος, έτσι το 1-0 παρέμεινε ως το τελικό σφύριγμα του Δημητρόπουλου…
Γκολ: Ομάρ 8′ (σουτ)
Κίτρινες: Μιλιβόγεβιτς 33′, Μποτία 58′, Ζντιέλαρ 61′, Φουστέρ 88′ / Τσίμιροτ 17′, Τζαβέλλας 50′, Αθανασιάδης 61′
Κόκκινη: Ζντιέλαρ 70′ (2η κίτρινη) / Τζαβέλλας 66′ (2η κίτρινη)
Δοκάρι:
Ολυμπιακός:  Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης (Φουστέρ 80′), Ελ Αμπντελαουί, Ντουρμάζ (Μπουχαλάκης 74′), Σιόβας, Μαζουακού, Ζιέλαρ, Πάρντο (Σεμπά 83′), Ιντέγε.
ΠΑΟΚ:  Βελλίδης, Κίτσιου, Χατζηισαΐας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης (Σάμπο 81′), Τσίμιροτ, Πέλκας (Σκόνδρας 68′), Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (Γκολάσα 63′)
Διαιτητής: Δημητρόπουλος
Βοηθοί: Ακρίβος, Τουμπακάρης
Θεατές: 25.000

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.